A sütőpapír már akkor is remek szolgálatot tesz, ha rendeltetésszerűen használod. Azonban nem csak a sütéshez jön jól, máskor is nagy segítségedre lehet! Praktikus és ráadásul olcsó is. Máris mutatjuk, hogy mi mindenhez használhatod.

Íme, 6 kreatív tipp a sütőpapír sütésen túli felhasználására

TISZTÍTÁSHOZ

A sütőpapír például a csapok tisztításához is jól jön. Mert nem csak a szennyeződést távolítod el, ha áttörlöd vele a krómfelületeket, hanem közben felviszel rájuk egy viaszos réteget, így az ujjlenyomatok és a vízcseppek sokkal nehezebben fogják tudni beszennyezni.

VASALÁSHOZ

A sütőpapír viaszos réteget vasaláskor is hasznosítható! Ha átdörzsölöd vele a vasaló talpát, nagyon megkönnyíted a dolgod. Meglátod, csak úgy suhanni fog a ruhán. Öröm lesz a vasalás még akkor is, ha nem ez a kedvenc házimunkád.

Tudtad? Ezeknek az ételeknek semmi köze a városhoz, amiről a nevüket kapták

ÓVINTÉZKEDÉSKÉNT

A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, viszont egy gond azért van vele, hogy túlságosan gyakran kell tisztítani. Valahogy szinte mindig szétfröccsen benne az étel, amit éppen melegítesz. Ezt azonban megakadályozhatod, ha letakarod egy darab sütőpapírral.

ALÁTÉTNEK

A fiókok tisztítása szintén nem egyszerű dolog. Így itt is jó ötlet lehet, ha segítségül hívod a sütőpapírt. Ha kibéleled vele a problémásabb fiókokat (amiknek az alja gyorsabban koszolódik), sokkal könnyebb lesz tisztítanod. Egyszerű és nagyszerű megoldás. A gyertyák alá szintén jól jöhet alátétnek, ha nincs kéznél gyertyatartó. Így nem kell aggódnod, hogy a viasz esetleg rácsöppen a bútorra és nyomot hagy rajta.

5 ok, amiért a fakanál a kedvenc konyhai eszközünk

TÖLCSÉRNEK

Ha valamit, például cukrot, lisztet vagy sót, átöntenél valahova, akkor érdemes tölcsért használnod, hogy ne szóródjon ki. Rögtönzött tölcsért sok mindenből csinálhatsz, de, ha a sütőpapírt választod, akkor nem kell veszteséggel számolnod, hiszen a viaszos réteg miatt nem tud semmi ráragadni a tölcsér felületére.

PARAFADUGÓRA

Problémát okoz, ha megmarad valamennyi bor, mert a visszatuszkolt dugót nehéz újra kihúzni az üvegből? Remek megoldás, ha a dugót körbetekered sütőpapírral. Így sokkal könnyebb lesz kiszedned, ugyanis csúszni fog.

Így termessz zöldséget az erkélyeden

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.