A legjobb téli kaják

Hús káposztával. Egyszerűen nem lehet megunni. Nagyon finomak, laktatóak, jól melegíthetőek. Ráadásul csupa egyszerű alapanyag kell hozzájuk, disznó- vagy csirkehúst, kolbászt, savanyú káposztát minden boltban kaphatunk.

A következő étellel nincs sok munka, viszont sokáig tart az elkészítése, lassan fő a csülök és a bab. A legjobb talán úgy csinálni, hogy a csülköt előző nap megfőzzük, így másnapra rendelkezésre áll a hideg hús és főzőlé, négy-öt órával beljebb vagyunk. Arra kell csak figyelni, hogy a főtt csülköt a hűtőszekrény hátsó részébe rakjuk, nehogy a családtagjaink megegyék vacsorára. Megéri a ráfordítást, mert nagyon finom és laktató, és pont olyan, mint a töltött káposzta: melegítve még jobb, mint frissen.

Göcseji babos káposzta csülökkel

A híres kolozsvári rakott káposzta finom és gyors. Gyakorlatilag elronthatatlan. A tepsin kívül két edény kell hozzá: egy a paprikás párolt káposztához, meg egy a darált húsos raguhoz, szóval még mosogatni sem kell utána egy napig. Mint az egyszerű ételek általában, ez is akkor lesz a legjobb, ha kifogástalan alapanyagokból készül. Ne sajnáljuk az időt, a húst meg a kolbászt egy jó hentesnél vegyük, és egy jó savanyúságosnál a káposztát.

Kolozsvári rakott káposzta

Ha aggódunk a kalóriák miatt, mégis nyugodt lelkiismerettel akarunk káposztás húst enni, készítsük el ezt a változatot. A csirke eleve diétásabb, mint a sertés, ha leszedjük a bőrét, még kevesebb lesz benne a kalória. Viszont a vele fövő káposztától, a fűszerektől meg a bortól fantasztikus a zamata.

Debreceni káposztás csirke

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.