A kapor egynyári növény, a zellerfélék családjába tartozik. Régen minden kiskertben megtalálható volt, ha hagyjuk a szárán megszáradni, elszórja magjait, és jövőre már nem is kell ültetni.
[eadvert]
Több ezer éve ismerjük és használjuk, nemcsak ízesítésre, hanem orvosi célokra is. Sok jó tulajdonsága közül is kiemelkedik emésztésserkentő, gyulladásgátló és antibakteriális hatása. Természetesen sok ásványi anyagot és vitamint (A, B, E) is tartalmaz.
A legtöbb savanyúságot el sem tudjuk nélküle képzelni, de a klasszikusokon kívül jól illik a lecsóhoz, de még a pörkölthöz is. Édes környezetben is nagyon finom, a kapros-túrós lepény, rétes, pite a nyár legjobbjai közé tartozik.
Kapros túróval töltött csirkecomb fokhagymás burgonyapürével