A kapor megosztó fűszernövény, pedig sokféle ételt el sem tudunk nélküle képzelni. Gondoljanak csak a kovászos uborkára vagy a tökfőzelékre, kihagyhatatlan belőlük ez az ízesítő. Persze sok máshoz is remekül illik, levesekhez, töltött zöldségekhez, sőt, édes lepényekhez is.

A nyári konyha nélkülözhetetlen fűszere – a kapor

A kapor egynyári növény, a zellerfélék családjába tartozik. Régen minden kiskertben megtalálható volt, ha hagyjuk a szárán megszáradni, elszórja magjait, és jövőre már nem is kell ültetni.

[eadvert]

Több ezer éve ismerjük és használjuk, nemcsak ízesítésre, hanem orvosi célokra is. Sok jó tulajdonsága közül is kiemelkedik emésztésserkentő, gyulladásgátló és antibakteriális hatása. Természetesen sok ásványi anyagot és vitamint (A, B, E) is tartalmaz.

A legtöbb savanyúságot el sem tudjuk nélküle képzelni, de a klasszikusokon kívül jól illik a lecsóhoz, de még a pörkölthöz is. Édes környezetben is nagyon finom, a kapros-túrós lepény, rétes, pite a nyár legjobbjai közé tartozik.

Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel

Kapros nyári töltött kelkáposzta

Kapros cukkinis lecsó

Kapros-joghurtos grillcsirkesaláta

Kapros túróval töltött csirkecomb fokhagymás burgonyapürével

Kapros töltött paprika

Kapros-túrós lepény

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink