Itthon még mindig nem annyira elterjedt az amerikaiak kedvence, az isteni mogyoróvaj. Most bemutatjuk, miért érdemes megkedvelni!

Ez történik a testünkkel, ha rendszeresen eszünk mogyoróvajat

1. MEGŐRZI AZ ÉP ELMÉNKET

A krémben található egyszeresen telített zsírsavaknak gyulladáscsökkentő hatásuk van, így megakadályozhatják az agykárosodást.

2. JÓLLAKUNK

Gazdag zsírban és fehérjében, ezért rendkívül tápláló a mogyoróvaj. Az ideális napi adag két evőkanál.

[eadvert]

5 dolog, amit a nagymamák szinte soha nem dobtak ki

3. JÓT TEHET A BABÁNAK

A terhesség alatt fogyasztva megelőzhetjük gyermekünk mogyoróallergiájának kialakulását.

4. ALACSONYABB LESZ A CUKORBETEGSÉG KOCKÁZATA

Heti ötször napi két evőkanálnyi mogyoróvaj majdnem 30%-kal csökkentheti a diabétesz kialakulásának esélyét!

5. ÉPÜLNEK AZ IZMAINK

A földimogyoró több fehérjét tartalmaz, mint az olajos magvak többi fajtája – 2 evőkanál 8 grammot. Így könnyebben épül az izom, és kevesebbet eszünk, mert sokáig tart a telítettségérzet.

4 ok, hogy most azonnal igyál meg egy kefirt

6. MEGERŐSÖDNEK A CSONTJAINK

A K-vitamin segíti a kalcium testünkön belüli terjedésében, ami jót tesz a csontok egészségének.

7. ENERGIKUSABBAK LESZÜNK

Mindez a fehérjének, a rostoknak és az egészséges zsíroknak köszönhetően. Éljen a mogyoróvaj!

Így főzd be a paradicsomot télire!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink