1. CSONTHÉJAS GYÜMÖLCSRE NEM SZABAD INNI
Csak abban az esetben, ha a gyümölcs szennyezett, mivel az elfogyasztott víz felhígítja a gyomorsavat, amely így már nem képes ártalmatlanítani a kórokozókat, és azok fájdalmat okoznak. Ezért a gyümölcsöket jobb alaposan megmosni.
2. A GOMBÁS ÉTELT NEM AJÁNLOTT FELMELEGÍTENI.
Ha a megmaradt és kihűlt gombás fogást azonnal hűtőszekrénybe teszi, semmi nem indokolja, hogy ne melegítse fel újra.
[eadvert]
Van, aki nem szereti, pedig nagyon jót tesz! Gyömbérrel az egészségért
3. EHETŐ A LEKVÁR, HA LESZEDJÜK RÓLA A PENÉSZT.
Inkább dobja ki! A romlott réteg eltávolításakor a penészgomba elszórja a spóráit, amelyek növekedésnek indulnak. A penészes ételek fogyasztása idővel májkárosodáshoz vezethet.
4. A BARNA CUKOR EGÉSZSÉGESEBB, MINT A FEHÉR.
Nem kimutatható, összetételükben csekély a különbség. A barna cukor gyakorlatilag nem más, mint cukornádmelasszal színezett kristálycukor. Mindkettőben ugyanannyi a vitamin és az ásványi anyag.
5. AZ ALKOHOL FELGYORSÍTJA AZ EMÉSZTÉST.
Épp ellenkezőleg! Az alkoholos italok bizony gátolhatják a nehéz, zsíros ételek gyomorból való kiürülését. A kivétel néhány gyomorkeserű, ám ezek is csak kis mértékben segítenek.
6. A SPENÓTBAN RENGETEG VAS VAN.
Egy régi kutatás publikálásakor állítólag rossz helyre került a tizedesvessző, de tény, hogy még így is elég sok vasat tartalmaz ez a finom zöldség. Ugyanakkor az oxálsavtartalma is jelentős, ami pont a vas felszívódását hivatott gátolni.
Szilva kisokos – melyik fajtából készül a legjobb lekvár és melyikből legyen pálinka?