Na, de miért is érdemes fogyasztani? Mert olyan, az emberi szervezet számára is hasznos anyagok találhatóak benne, mint a klorofill, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok és egyéb enzimek.
1. TERMÉSZETES VITAMINFORRÁS
A búzafűnek köszönhetően a fontos vitaminok és egyéb ásványi-anyagok természetes, nem pedig mesterséges formában kerülhetnek szervezetünkbe. A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamint tartalmaz. Emellett pedig jelentős a B17-vitamin tartalma is, mely úgy képes elpusztítani a rákos sejteket, hogy eközben az egészségesekben nem tesz kárt.
[eadvert]
2. SEGÍT NORMALIZÁLNI A VÉRCUKORSZINTET
A magas, vagy ingadozó vércukorszint inzulinrezisztenciához és cukorbetegséghez vezethet. Azonban sporttal, egészséges étrenddel, és olyan élelmiszerek rendszeres fogyasztásával, mint a búzafűlé, elkerüljük a hízást és a betegség kialakulását.
3. CSÖKKENTI A KOLESZTERINSZINTET
Több vizsgálat is igazolta, hogy a megfelelő életmód mellett a búzafű rendszeres fogyasztásával hatásosan csökkenthetjük a koleszterinszintet, ezzel hozzájárulva szívünk és érrendszerünk egészségéhez.
4. GYULLADÁSCSÖKKENTŐ HATÁSÚ
A búzafűben található rengeteg klorofill csökkenteti a szervezet gyulladásos folyamatait. Így rengeteg komoly betegséget már a kialakulása előtt képes megállítani, eltüntetni.
5. MÉREGTELENÍT
Rendszeres fogyasztásával elősegítjük a máj regenerálódását. Ez különösen fontos, hiszen ez a szervünk felelős a mérgek kiválasztásáért. Ha a máj megfelelően működik, jóval több káros anyagtól tud megszabadulni a szervezet.
6. LUGOSIT
A szervezet elsavasodása igen veszélyes. Ez ellen úgy védekezhetünk leghatékonyabban, ha lúgosító ételeket és italokat viszünk a szervezetünkbe. Aki rendszeresen fogyaszt búzafűlevet, az máris sokat tett a savasodás ellen.