Végre érik a cseresznye, és ez most egy hónapig így lesz, az elején a könnyedebb, pirosabb fajták, a végén pedig a mézédes fekete cseresznye. Nem csak nagyon finom, hanem rendkívül sok jótékony hatással is rendelkezik, együk frissen marékszám, és süssünk-főzzünk vele, használjuk ki a szezon nyújtotta lehetőségeket.

Gyógyszer helyett egyen cseresznyét!

A friss cseresznye a sok C-, B-, E-vitamin és A-provitamin mellett folsavat is tartalmaz. Az ásványi anyagok közül jelentősebb mennyiségben található benne kalcium, vas, magnézium, cink, kálium, molibdén.

A benne lévő antocián enyhíti a fájdalmakat, csökkenti a gyulladásokat, semlegesíti a káros szabad gyököket.

Jó hatással van a bőrre, szépíti és fiatalítja. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezáltal enyhíti a reumás és a köszvényes panaszokat.

Nemcsak azért hasznos a fogyókúra során, mert kevés kalóriát és sok vizet tartalmaz, hanem azért is, mert a benne lévő anyagok semlegesítik a zsírokat, így azok nem jutnak át a gyomor nyálkahártyáján.

Melatonintartalma segít a szívrohamok megelőzésében.

Lúgosít, tehát segít szervezetünk sav-bázis egyensúlyának visszanyerésében és fenntartásában.

Joghurtos-cseresznyés kuglóf

Cseresznyés-tonkababos pite

Cseresznyefelfújt

Pudingos cseresznyés tekercs

Cseresznyés-túrós táska

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.