Zöldséges-tofus pirítós (1)
Elkészítési idő: 15 perc 1 adag: 170 kcal
Hozzávalók (1 személyre):
- 10 dkg tofu
- szőlőmagolaj
- piros kaliforniai paprika
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- két szelet padlizsán
- 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós
A zöldségeket szeletelje fel. Hevítsen serpenyőben kevés olajat. Dobja rá a vöröshagymát, kicsit fonnyassza meg, majd adja hozzá a többi zöldséget. Keverjen rajta egyet, majd adja hozzá a kockákra vágott tofut. Pirítsa a zöldséges keveréket 4 percig. Ezalatt pirítson meg egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret. Tegye tányérra, majd halmozza rá a zöldséges keveréket.
Gránátalma-saláta szójasajttal vagy dióval (1)
Elkészítési idő: 15 perc 1 adag: 230 kcal
[eadvert]
Hozzávalók (1 személyre):
- 2 marék rukkola saláta
- 1 narancs
- 10 dkg növényi sajt vagy egy maréknyi dió
- szőlőmagolaj
- 1 gránátalma
A salátát mossa meg, majd rendezze egy tálra. A narancsot meghámozva szedje gerezdjeire, és helyezze a salátára. Darabolja rá a növényi sajtot vagy szórja rá a diót. A tetejére kaparja ki a gránátalma belsejét. Az egészet locsolja meg szőlőmagolajjal.
Vegetáriánus curry
Elkészítési idő: 15 perc Főzés: 30 perc 1 adag: 380 kcal
Hozzávalók (1 személyre):
- 1,5 dl szójatej
- 1 evőkanál szárított curry
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
- fél vöröshagyma
- 1 adag vegyes zöldség (brokkoli, gomba, karfiol, kápia paprika, csilipaprika)
- 1 adag barna rizs
- fél lime
Forralja fel a szójatejet 1 evőkanál szárított curryvel. Főzze 20 percig. Egy serpenyőben hevítse fel a reszelt fokhagymával elkevert olajat. Dobja rá a szeletekre vágott vöröshagymát, futtassa meg egy kicsit. Majd adja hozzá a többi zöldséget, keverje át, és öntse fel a fűszeres, forralt, currys tejjel. Újra forralja fel most az egészet, majd főzze 10 percig. Barna rizzsel tálalja. Fogyasztás előtt rácsepegtetheti egy fél lime levét.