Ha az új évet pár órás havas kirándulással vagy szánkózással kezdjük, utána nincs jobb egy nagy tányér forró, tartalmas levesnél. Ez a füstölt húsos leves pont ilyen, átmelegít, laktat és nagyon finom.
[eadvert]
Alig főzünk főzeléket ma már, pedig ezeknek is megvan a maguk szerepe az étkezésünkben, főleg, ha jól készítjük, tehát ha az értékes alapanyagok dominálnak benne, és nem a rántás. A tejfölös lencse hagyományos fogás, étteremben ilyet nemigen kapunk, ha jóra vágyunk, magunknak kell elkészíteni. Kötelező kelléke valamilyen jófajta sonka vagy virsli ropogósra pirítva.
A lencsefőzelékért és a levesért a gyerekek általában nem rajongtak, de ez a lencsesaláta mindenkit levesz a lábáról, valószínűleg mindenki szívesen megeszi. Az már csak hab a tortán, ha még sajtos pirítóst is adunk mellé.