- Közvetlenül sütés előtt panírozzunk, így lesz a bunda ropogós.
- Ügyeljünk rá, hogy egyik réteg se legyen vastag, a lisztet, morzsát veregessük le, a tojást csurgassuk le.
- A morzsa minősége nagyon fontos. Legjobb, ha mi magunk készítjük. A megmaradt jó minőségű zsemlét, kenyeret lehéjazzuk, megszárítjuk, majd reszelőn lereszeljük. Ma már készen is kapható többféle finom morzsa, inkább ezeket válasszuk, ha venni kell, ezen nem érdemes spórolni.
- Lehetőleg egyforma darabokat süssünk együtt, mert az eltérő nagyságú húsoknak más a sütési ideje.
- Ne használjuk többször sütésre az olajat. A magas hőmérsékleten történő sütés során olyan káros bomlástermékek keletkeznek, amelyek nem távolíthatóak el belőle (sőt még a hozzá töltött új olaj minőségét is lerontják).
https://videkize.hu/recept/rantott_szelet_felturbozva_sajtostejfolos_hagymas_krumplival/
[eadvert]