Hogyan?
- Alaposan lemossuk a tojásokat.
- Egy jó erős rajzszöggel kilyukasztjuk valamelyik végét.
- Egy fogpiszkálóval kicsit tágítunk a lyukon, óvatosan.
- Egy hosszabb hurka- vagy bambusz pálcával még egy kicsit bővítjük a nyílást. Beledugjuk a tojásba, és körkörös mozdulatokkal összekeverjük a fehérjét meg a sárgáját.
- Egy tál felett egy kis műanyag fecskendő vagy egy szívószál segítségével levegőt fújunk a tojásba, így ki fog bugyogni a sárga lé. Ha már elég sok kifolyt, akkor a maradékot óvatosan kirázogatjuk.
- Az üres tojáshéjakat átmossuk, és kiszárítjuk.
[eadvert]
Mihez kezdjünk a kifújt tojások beltartalmával? Íme néhány étel, amelyekbe pont jól jön a nem különválasztott sárgája és fehérje:
– gyúrjunk vele házi tésztát
– süssünk muffint (általában egészben kerülnek a tésztájába a tojások)
– készítsünk brownie-t
– főzzünk olasz carbonara tésztát
– süssünk belőle különféle ízesítésű rántottákat
– csináljunk bundáskenyeret édes vagy sós változatban
– legyen az ebéd tojásos nokedli
– süssünk valamilyen sós pitét (kist), általában rengeteg tojás kell a töltelékbe