Kisiskolások szülei gyakran kapják ezt a házi feladatot. A gyerekért pedig mindent megteszünk, még akkor is, ha sosem voltunk túlzottan barkácsolós alkatok. Van egy ötletünk, hogy lehet viszonylag egyszerűen előállítani az üres tojáshéjat, és arra vonatkozóan is adunk tippeket, mihez kezdjenek a házukat vesztett tojássárgájákkal és -fehérjékkel.

Hozzatok tíz kifújt tojást

Hogyan?

  1. Alaposan lemossuk a tojásokat.
  2. Egy jó erős rajzszöggel kilyukasztjuk valamelyik végét.
  3. Egy fogpiszkálóval kicsit tágítunk a lyukon, óvatosan.
  4. Egy hosszabb hurka- vagy bambusz pálcával még egy kicsit bővítjük a nyílást. Beledugjuk a tojásba, és körkörös mozdulatokkal összekeverjük a fehérjét meg a sárgáját.
  5. Egy tál felett egy kis műanyag fecskendő vagy egy szívószál segítségével levegőt fújunk a tojásba, így ki fog bugyogni a sárga lé. Ha már elég sok kifolyt, akkor a maradékot óvatosan kirázogatjuk.
  6. Az üres tojáshéjakat átmossuk, és kiszárítjuk.

Mihez kezdjünk a kifújt tojások beltartalmával? Íme néhány étel, amelyekbe pont jól jön a nem különválasztott sárgája és fehérje:

– gyúrjunk vele házi tésztát

– süssünk muffint (általában egészben kerülnek a tésztájába a tojások)

– készítsünk brownie-t

– főzzünk olasz carbonara tésztát

– süssünk belőle különféle ízesítésű rántottákat

– csináljunk bundáskenyeret édes vagy sós változatban

– legyen az ebéd tojásos nokedli

– süssünk valamilyen sós pitét (kist), általában rengeteg tojás kell a töltelékbe

Almás muffin barnított vajjal, fahéjas habbal

Erdei gyümölcsös brownie

Így készül az igazi Spagetti carbonara

Erdei gombás rántotta

Mángoldfőzelék sajtos bundás kenyérrel

Így lesz tökéletes a tojásos nokedli

Szeretjük mi a kist?

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.