Nem feltétlenül akarjuk elkölteni az egyhavi fizetésünket a szentesti vacsorára. Régóta tudjuk, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus fogásokat készíthetünk. Gazdaságos ajánlatunk valószínűleg mindenkinek ízleni fog. Mellesleg háziasszonybarát, hiszen előre elkészíthető a nagy része. Desszertnek pedig tökéletes lesz a bejgli.

Karácsonyi menü – utolsó pillanatban, gyorsan, takarékosan

Van az úgy, hogy annyira sok egyéb feladatunk volt decemberben, hogy az utolsó pillanatban van csak időnk és energiánk a karácsony esti menü kitalálására és megalkotására. Épp arra van időnk, hogy a legközelebbi kisboltba leugorjunk, és az ott kapható alapanyagokból főzzük majd az ünnepi vacsorát. Meg persze nem szeretnénk vagyonokat költeni rá. Most egy ilyen ételsort ajánlunk, amely megfelel ezeknek a követelményeknek, és mindezek mellett még nagyon finom és különleges is.

Az összes fogást elő tudjuk készíteni délelőtt, nem kell a szentestét a konyhában tölteni. A levest teljesen összefőzhetjük, ehhez csak a sajtos pirítósokat kell megsütni frissen. A töltött csirkét is készre párolhatjuk, csak a pirítás marad az utolsó pillanatokra. Ugyanígy a burgonyát is félig megsütjük, még forrón megtörjük, csak a második sütést hagyjuk estére.

Az előétel egy pikáns ízű fehérboros hagymaleves, amely mellé sajtos pirítóst adunk. Hagyma, kenyér, egy kis bor, maradék reszelt sajt. Fillérekbe kerül, mégis elegáns, ízletes.

Kakukkfüves sülthagyma-leves sajtos krutonnal

A főételünk a könnyen beszerezhető csirkemellfiléből készül. Ha a szaftosabb húsokat szeretjük, használhatunk csirkecombfilét is, akkor a combfilét kiterítjük, megtöltjük, majd hústűvel összezárjuk. A töltelékhez aszalt fügét adtunk, de ugyanilyen jó hozzá az aszalt szilva vagy sárgabarack is.

Aszalt fügés, sonkás egyben sült csirkemell

A köret pedig egyszerű sült krumpli. Sütőben félig megsütjük, utána kicsit megtörjük, feldobjuk egy kis reszelt sajttal, fűszerrel, zsiradékkal, és így sütjük ropogósra. Önmagában is fantasztikus.

Roppantott sajtos burgonya

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.