Otthon vagyunk egyedül, vagy a szűk családdal. Élvezzük is, hiszen régóta vágytunk egy kis otthoni nyugalomra, de már annyira hiányoznak a megszokott kiruccanásaink. Egy jó hétvégi éttermi ebéd, egy pár napos kis kirándulás egy másik országba. Játszani viszont szabad, sőt, ajánlott, hiszen ettől sokkal jobban érezzük magunkat. Játsszatok velünk, egy-egy fogás kedvéért gondolatban bejárjuk Európát.

Lakásétterem

A szép, napos hétvégéhez illő éttermi ebédünket a fóti Fáy Présházban főzték a Vidék íze olvasói számára, sok évvel ezelőtt, Sarlós Ádám főszakács vezényletével. Bármelyik tavaszi hétvégéhez remekül illik. Az előétel Franciaország legismertebb levese, a főfogás a britek ropogós hala és krumplija, ami mellől nem hiányzik a mentás zöldborsó sem, a lágy, gyümölcsös desszertet pedig már az olaszoknak köszönhetjük. Egyelőre nincs sok esélyünk, hogy ezeket az emblematikus ételeket a szülőhelyükön fogyasszuk el. De annak semmi akadálya, hogy otthon elkészítsük, viszonylag egyszerű a sütés-főzésük.

[eadvert]

Francia hagymaleves ropogós hagymakazallal

Panna cotta eperöntettel

Fish and chips angol majonézzel, mentás zöldborsóval

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.