Nagyon finom a sajtos-sonkás szendvics, de hamar rá lehet unni. Hoztunk pár ötletet, mivel dobhatjuk fel a tízóraikat. A házi péksütemények nagyon finomak, és az sem mellékes, hogy jóval olcsóbban jövünk ki, mintha készen vennénk a jó minőségű zsemlét, kiflit. Élesztős, de hosszú kelesztésű péksüteményeket ajánlunk, jóval egyszerűbb az elkészítésük, mint a kovászosoké, de a 12-24 órás pihentetés miatt nagyon gazdag az ízük. Szerencsére jól fagyaszthatóak, érdemes egyszerre egy nagyobb adagot elkészíteni, és lefagyasztani, ha este elővesszük, reggelre tökéletesen ki fog engedni.
[eadvert]
A szokásos vaj helyett tehetünk a szendvicsekbe házi kencéket is, egy paradicsomosat és egy cukkiniset ajánlunk. A töltelék pedig lehet valamilyen vagdalt pogácsa (a legtöbb gyerek szerencsére szereti) vagy házi készítésű csirkesonka.
Bazsalikomos-paradicsomos szendvicskrém és zöldborsós cukkinikrém