Ki ne szeretné a hangulatos nyári kerti partikat és a finom grillezett ételeket? Az viszont már kevésbé hangzik jó programnak, mikor a grillrácsra tapadt húsmaradványokat kell lesikálnod, igaz? Most mutatunk néhány praktikát, hogy anélkül süthesd meg a húsokat, hogy azok a grillrácsra tapadjanak és adunk néhány tippet ahhoz is, hogy takarítsd le a sütőt, ha már megtörtént a baj.

Odaragadt az étel a grillrácsra? Akkor ezt a 6 tippet mindenképp fogadd meg!

ÖTLETEK TAPADÁS ELLEN

Olaj

[eadvert]

A leggyakrabban használt módszer a rács beolajozása, ennek viszont az a hátulütője, hogy az olaj könnyen ráéghet a rácsra vagy lecsöpöghet. Ezeket szerencsére meg lehet előzni úgy, hogyha közvetlenül a sütés előtt használod az olajat. Érdemes azzal is kísérletezni, hogy melyik olaj válik be a legjobban, használhatsz például kókuszolajat vagy akár olívaolajat is.

Krumpli

Kevésbé ismert, hogy a krumpli is segíthet az ételek rácsra ragadása ellen. Csak vágj össze egy krumplit és a nedves részével kend be a rácsot. Egy keményítőréteg fog képződni, ami megakadályozza, hogy az ételek közvetlenül érintkezzenek a ráccsal, így pedig nem tudnak ráragadni.

Falap

A legbiztosabb módszer, ha egy falapot helyezel a rácsra és arra rakod az ételeket, így garantáltan nem tudnak a rácsra ragadni. Ez a módszer leginkább halaknál vagy vékony húsoknál alkalmazható. A vastagabb húsok ugyanis így nem tudnak megfelelően átsülni.

ÖTLETEK TISZTÍTÁSHOZ

A hagyma

A még meleg rácsot kend be egy félbevágott hagymával, ezután sokkal könnyebb lesz majd eltávolítani róla a szennyeződéseket.

Az almaecet

Rakj almaecetet egy szórófejes flakonba és fújd be vele a rácsot. Hagyd hatni 5-10 percig, majd drótkefével könnyedén ledörzsölheted az odakozmált darabkákat.

A szódabikarbóna

Keverd össze egy kis vízzel a szódabikarbónát és dörzsöld át vele a rácsot. Másnap reggel könnyedén megtisztíthatod egy szivaccsal vagy összegyűrt alufólia darabbal.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.