Magazin

Igazából nyáron szeretünk bő olajban sütni, sarkig tárjuk az ablakokat, vagy kimegyünk a teraszra sütögetni, szóval meg tudjuk akadályozni, hogy olajszag terjengjen a lakásban. A nyári zöldségekhez nagyon jól illik a japán mártótészta, a tempura, sokkal könnyebb lesz a bunda, mintha hagyományos panírt (liszt, tojás morzsa) használnánk.
Benne járunk a padlizsánszezon közepén, olcsó, finom, laktató, ezt kell enni, minél gyakrabban. Klasszikus vegetáriánus fogások alapja, de hússal elkészítve is nagyon finom. Készítsünk vegyes padlizsántálat, mindenki megtalálhatja majd rajta a kedvencét.
Tudtad, hogy a kelbimbó az egyik legegészségesebb zöldségünk? Alacsony a kalóriatartalma, ellenben rengeteg tápanyagot, például A-, C- és K-vitamint, mangánt tartalmaz. Ha eddig idegenkedtél a kis harsogó zöld vitaminbombáktól, ideje, hogy beépítsd az étrendedbe!
Nagyon sok édességhez használunk vaníliakrémet, például tortákhoz, fagylaltokhoz, pohárkrémekhez, süteményekhez. Sokszor főzős pudinggal helyettesítjük, de azért lássuk be, hogy ez tényleg csak gyenge pótszer. Ha tökéletes desszertre vágyunk, bele kell vágnunk a főzött krémek elkészítésébe. Ajánlunk néhány nyári receptet is, amelyekhez ilyen krémeket használtunk.
Vannak, akik természetesnek veszik, hogy a nagymamájuk házilag gyúrja a szilvás gombóc tésztáját, de a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és csak a kissé fojtós, jellegtelen, fagyasztott változatot ismerjük. Én is ezt ettem egész gyerekkoromban, és sosem értettem a dögunalmas ízű gombócok népszerűségét egészen addig, míg egyszer el nem készítettem úgy, „ahogy kell”, friss alapanyagokból. Ekkor vált világossá előttem, mégis miért is olyan népszerű ez a kultétel. Íme néhány tanács Déri Szilvi bloggertől, alias Házisáfránytól!
Ropogós salátát és friss kenyeret, persze, de valami szaftos is kéne mellé. Ilyenkor jön a képbe a most már errefelé is igencsak elterjedt csatni vagy relish, ki hogy szereti nevezni, ez a gyümölcsökből és/vagy zöldségekből készített sós vagy édes vagy pikáns mártás.
Mindnyájan imádjuk az olasz tésztákat. Egyszerű fogások, jó minőségű alapanyagokból. Tökéletes kollégiumi főtt étel lehet bármelyik, mert nincsenek bennük egzotikus hozzávalók, és az elkészítésükhöz elegendő egy jó nagy serpenyő és egy tésztafőző fazék.

Ezek is érdekelhetnek