Igazából nyáron szeretünk bő olajban sütni, sarkig tárjuk az ablakokat, vagy kimegyünk a teraszra sütögetni, szóval meg tudjuk akadályozni, hogy olajszag terjengjen a lakásban. A nyári zöldségekhez nagyon jól illik a japán mártótészta, a tempura, sokkal könnyebb lesz a bunda, mintha hagyományos panírt (liszt, tojás morzsa) használnánk.
Magazin
Nagyon sok édességhez használunk vaníliakrémet, például tortákhoz, fagylaltokhoz, pohárkrémekhez, süteményekhez. Sokszor főzős pudinggal helyettesítjük, de azért lássuk be, hogy ez tényleg csak gyenge pótszer. Ha tökéletes desszertre vágyunk, bele kell vágnunk a főzött krémek elkészítésébe. Ajánlunk néhány nyári receptet is, amelyekhez ilyen krémeket használtunk.
Vannak, akik természetesnek veszik, hogy a nagymamájuk házilag gyúrja a szilvás gombóc tésztáját, de a legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, és csak a kissé fojtós, jellegtelen, fagyasztott változatot ismerjük. Én is ezt ettem egész gyerekkoromban, és sosem értettem a dögunalmas ízű gombócok népszerűségét egészen addig, míg egyszer el nem készítettem úgy, „ahogy kell”, friss alapanyagokból. Ekkor vált világossá előttem, mégis miért is olyan népszerű ez a kultétel. Íme néhány tanács Déri Szilvi bloggertől, alias Házisáfránytól!