Magazin

A nagy nyári grillezéseken a szokásos szaftos tarja mellett sokszor sütünk valamilyen ízletes pecsenyét sertéskarajból vagy szűzből is. Ezek a sertés legértékesebb, leggyorsabban elkészülő részei.
Kiknek nincs szüksége a ToTu-termékekre? Talán ez az egyszerűbb kérdés, hiszen kevés olyan korosztályban, egészségügyi állapotban, fizikai aktivitásban élő ember van, akinek ne lenne ajánlott ez a 100%-ban tojásfehérjét tartalmazó tejtermék-helyettesítő termékcsalád. Ugyanis olyan tejmentes „túrót”, „sajtkrémet”, „tejfölt” és „tejet” vihetünk be segítségünkkel a konyhánkba, amely magas koncentrációban tartalmazza az ember számára legjobban hasznosuló fehérjéket, ellenben zsír és szénhidrát tartalmuk elhanyagolható.
Szömörcsögöt minden család asztalára! Ki ne szeretné a gombócokat? Édesen, sósan, magában, levesben, szószban, egyik jobb, mint a másik. Bornemissza Anna régesrégi szakácskönyvéből is mutatunk három XVII. századi változatot, a rejtvényfejteni szerető olvasók kedvéért.
Mediterrán országok piacain gyakran találkozhatunk a nagy zöld levélcsokrokkal. Szerencsére ma már itthon is egyre többször bele lehet futni, főleg termelői piacokon. Könnyen termeszthető kiskertben is, ha van helyünk, érdemes próbálkozni vele.
A porcukor kedvelt cukrászati hozzávaló, amellyel nemcsak édesítjük a süteményeket, hanem díszítőelemként is használjuk. Ám gyakori, hogy a szép cukorszórás néhány órán belül megolvad a desszert tetején, „elcsúfítva„ a legszebb remekművet is. Most eláruljuk, mitől marad csoda szép a cukorréteg!
Minden évben alig tudjuk kivárni a májust. Hiába kapható már márciustól mindenféle import eper, az ára sem horrorisztikus, ezek csak nyomokban hasonlítanak a magyar szabadföldi gyümölcs ízére. De ebben a hónapban végre hozzájuthatunk a kedvencünkhöz. Ha már alaposan belakmároztunk a friss eperből, akkor süssünk vele pár szépséges tortát.
Indul a lekvárszezon. Az eperlekvár az éléskamrák kincse, sosincs elég belőle. Az eperszezon hossza erősen függ az időjárástól. Május elején még nagyon drága a gyümölcs, aztán szép lassan csökkenni kezd az ár, de ha túl sokáig várunk, akkor egy hosszabb esős időszak elmoshatja a befőzendő szemeket. Nehéz eltalálni a megfelelő időpontot. Mindenesetre pár üveggel azért tegyünk el, legyen mivel kényeztetni magunkat (meg a családot) a sötét, téli reggeleken.
A CNN Travel a világ legjobb ötven édessége közé beválasztotta Dél-Amerika kedvenc süteményét, a Tres Leches Cake nevű finomságot. Bár egy végtelenül egyszerű, sokféle tejjel locsolgatott kevert tésztáról van szó, és szerintünk is ott a helye a legjobbak között.
A készen kapható réteslapokból villámgyorsan süthetünk finomságokat. Ha már unjuk a hagyományos felcsavart változatot, akkor válasszunk valami különlegesebb formátumot. Csináljunk kis batyukat, hajtogassunk rudacskákat vagy formázzunk igazi tortát. Vagy valami mást. Az a lényeg, hogy a roppanósra sült vékony tésztaburok jó sok zamatos tölteléket rejtsen.

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.