Minden évben alig tudjuk kivárni a májust. Hiába kapható már márciustól mindenféle import eper, az ára sem horrorisztikus, ezek csak nyomokban hasonlítanak a magyar szabadföldi gyümölcs ízére. De ebben a hónapban végre hozzájuthatunk a kedvencünkhöz. Ha már alaposan belakmároztunk a friss eperből, akkor süssünk vele pár szépséges tortát.

A hazai az igazi – most süssünk epertortát!

A tortasütésben teljesen járatlanoknak az epres-csokis pitét ajánljuk. Egyszerű, brownie-szerű az alap, erre jön egy mandulás-vajas morzsa, legfelül pedig az eper, a receptben 30 dkg-t írunk, de tulajdonképpen annyi, amennyi kéznél van (és nem sajnáljuk). Mivel a tészta önmagában is finom, pár szem is elég rá, de a hedonisták bátran pakolják meg édes, aprószemű gyümölccsel. Ha csak nem égetjük szénné, nem lehet elrontani. Adjunk mellé jócskán tejszínhabot, ha elég édes az eper, nem kell bele cukrot tenni.

[eadvert]

Epres-csokis pite

A sült túrótorta elkészítése is nagyon egyszerű, de ez akár ünnepi tortaként is megállja a helyét. Az alapja egy túrós-tojásos keverék, amelybe liszt helyett pudingport vagy keményítőt teszünk, tehát gluténmentes. Úgy sütjük meg, hogy a közepébe epret teszünk. Ha kész, akkor tejszínhabrózsákkal és friss eperszemekkel öltöztetjük ünnepi ruhába. Emellé is remekül illik a tejszínhab.

Sült túrótorta eperrel

Ha villantani szeretnénk, akkor süssük meg a roppanós epertortát. Az alapja és a teteje egy-egy kerek égetetttorta-lap, ennek az elkészítéséhez kell némi konyhai gyakorlat, de nem ördöngösség. A krémje pedig mascarponés eperhab és sok friss gyümölcs. A habhoz friss eperlekvárt használunk. Ha nincs kéznél, akkor 20 deka epret tisztítsunk meg, vágjuk össze, és főzzük pár percig egy lábasban. Fedő nélkül, viszonylag nagy lángon, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon belőle. Ha kész, botmixerrel áttörjük, kihűtjük, és úgy használjuk fel.

Roppanós torta eperhabbal

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.