Magazin

Az őszi almás sütemények kötelező kísérője az illatos fahéj. El sem tudjuk nélküle képzelni ezeket a desszerteket. De mértéktelenül ezt sem szabad fogyasztani.
Minden családban megvannak a karácsonykor kötelező sütemények. A hagyományos diós és mákos bejgli mellett szinte mindenhol készül egy-két tepsis, soklapos édesség is. Kiadósak, sokáig eltarthatóak, és természetesen nagyon finomak.
Az idei ősz nagyon kedvez a gombáknak, tele vannak az erdők-mezők mindenféle kalapossal, már egy rövid séta alatt is számtalan fajjal találkozhatunk. Különleges és kevésbé közismert gomba a sárga gereben, ismerkedjünk meg vele.
Több feldolgozott élelmiszerrel is megtörtént, hogy a nagyipari gyártás során addig „ésszerűsítették” az eredeti receptet, hogy a végeredmény már igen csak messze került az eredetitől, és sajnos általában ez nem javulást, hanem jelentős rontást jelent. Ez történt a dundi krinolinnal is.
Az ősz nemcsak színekben, de alapanyagokban is bővelkedik, a vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök széles választéka hívogat bennünket a piacokon és a boltok polcain. Ahhoz, hogy az ősz ízeit és hangulatát teljes mértékben kihasználhassuk, érdemes új recepteket és módszereket felfedezni. Cikkünkben most adunk néhány inspiráló tippet, hogy hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az ősz kincseiből fermentálással, valamint szót ejtünk két értékes alapanyagról, a sütőtökről és a szőlőről.
Mi legyen a vacsora?
Szeretjük a paprikás kolbászt, de nemcsak felkarikázva, kenyérrel fogyasztva, hanem a vacsorába belesütve, főzve is imádjuk. Hoztunk is tíz receptet kolbásszal! (Az étel nevére kattintva eljutsz a recepthez.)
A birsalmát nyersen nemigen fogyasztjuk, és ráadásul már hideg tisztaszobánk sincs, ahol sokáig elállna (és közben illatosítana). Tehát általában érdemes rögtön befőzni. A legegyszerűbb és leggyorsabb elrakási módja, ha befőttet készítünk belőle. A vasárnapi pecsenyék ünnepi kísérője lehet.
Délutáni traccsparti a lányokkal? Szülinap vagy névnap? Menő dolog saját sütésű édességgel betoppanni, de mindig van valaki, aki nem ehet mindenből. Minden probléma megoldható. Mutatunk három nagyon finom süteményt, egy gluténmenteset, egy vegánt (tehát tej- és tojásmenteset), valamint egy cukormenteset. Nem csak diétázóknak.
Általában olyan alapanyagokat részesítünk előnyben, amelyek megteremnek a közeli környezetünkben, ilyenkor, ősszel káposztát, sütőtököt, burgonyát, céklát, stb. De néha azért csak megkívánjuk a krémes avokádót. A nagy élelmiszerüzletekben többféle is kapható, nehéz megállapítani, hogy kőkemény-e vagy már megérett a fogyasztásra.

Ezek is érdekelhetnek