Gyönyörű tavaszi időnk van, igyekszünk minél több időt tölteni a szabadban. Még nem jött el a nagy baráti összejövetelek ideje, de szűk családi körben is élvezhetjük a kerti partik hangulatát. Ennek is megvan az előnye, ha kevés embert etetünk, akkor jöhetnek a időigényesebb, bonyolultabb ételek. Lássuk, milyen trükköket, fortélyokat és grillételeket ajánl a Füstös konyhánk főszakácsa, O. Horváth György.
Magazin
Nehéz időket élünk több hete. A koronavírus-járvány átalakította az életünket. Bezárkóztunk, otthon maradtunk. Akik eddig is rendszeresen főztek, most nyilván még több időt töltenek a konyhában és azok is fakanalat ragadtak, akik eddig kevesebbet főztek. A Vidék íze májusi számában mindkét tábor talál kedvére való receptet.
Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük. Sajnos sokukat csak virtuálisan ölelhetjük meg, és a kötelező orgonacsokrot sem adhatjuk át, hiszen a járvány miatt még a közeli rokonaink közül is csak azokkal találkozunk, akikkel egy fedél alatt élünk. De egy jó telefonos beszélgetés is nagy örömet tud szerezni. Ha pedig elmúlnak ezek a nehéz idők, akkor majd pótoljuk az elmaradt virágokat és együttlétet. A szűk családban viszont feltétlenül köszöntsük fel az édesanyákat, vegyünk le egy kis terhet a vállukról legalább ezen a napon, ma mi kényeztessük őt.