Magazin

Barangolás
A Bakony és a Balaton-felvidék hazánk legnagyobb bükk-, tölgy-, és gyertyános erdőkel borított területe. Már az Árpád-házi királyok is szívesen vadásztak a vadakban bővelkedő vidéken. Ezen a tájon mindig fontos szerepet játszottak az ételkészítésben és a táplálkozásban a vadon termő növények és gyümölcsök. A vadhúson kívül az erdőkből került a bakonyi emberek asztalára a helyi konyha másik jellegzetes alapanyaga, a gomba is.
Mivel, mennyi kalóriát égetünk el?
Mindenkivel megesik, hogy egyik nap többet mozog, míg másnap sokkal kevesebbet, de arra persze nem figyelünk, hogy a kalória bevitelét az adott mozgásmennyiséghez igazítsuk. Így nem csoda, ha gyakran kimerültnek érezzük magunkat, megfájdul a fejünk, illetve a sok bevitt kalória és a kevés mozgás miatt hízás alakul ki. Nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, melyik tevékenység mennyi energiát igényel, így ha nagyobb fizikai terhelésnek vagyunk kitéve, érdemes több energiát bevinni. Fordítva is igaz, ha keveset mozgunk, együnk is kevesebbet, így tarthatjuk fenn az energiaegyensúlyt.
Barangolás a Maros mentén
A Marosvásárhely és Székelyföld körényékén fellelhető ételfinomságok szinte mindig rejtegetnek egy kis csavart, ami oly jellegzetessé teszi e vidék csodás konyháját.
8 laktató húsos leves
Egy tányér leves is lehet laktató főfogás, különösen akkor, ha a leves valamilyen hússal készül. Összeállításunkban olyan laktató leveseket talál, amelyek után második fogásnak elég egy palacsinta. (Az étel nevére kattintva eljut a recepthez.)

Ezek is érdekelhetnek

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.