Ez a remek kelt tésztás kifli természetesen másmilyen töltelékkel is készülhet: tehetünk bele sonkát, bacont, vagy csinálhatjuk édesen is: dióval, mákkal, sűrű lekvárral. A kész sütemény nagyon jól fagyasztható, ezért, ha van hely a mélyhűtőben, érdemes rögtön dupla adagot sütni. A kihűlt kifliket egyesével bezacskózzuk, lefagyasztjuk. Ha ezt szánjuk tízóraira, csak elővesszük reggel, még fagyottan becsomagoljuk, a tízóraiig hátralévő egy-két-három órában bőven lesz ideje felengedni.
Ezt a dugig töltött kenyérkét nagyobb gyerekeknek adjuk csak uzsonnára, mert a kicsik valószínűleg szétpotyogtatnák a felét, ha csak úgy kézből kéne megenniük (ők kapják ezt otthon, tányéron). A szendvicset csomagoljuk alufóliába vagy átlátszó fóliába, és – biztos, ami biztos – adjunk mellé több papírszalvétát.
Macera az otthoni pitasütés, de ha egyszer is megízlelték a frissen sütött házi pitát, nemigen fogják kívánni a készen kaphatót (ez persze nem biztos, hogy jó hír számunkra). Konyharuhába csavarva egy-két napig megőrzi a frissességét, és le is fagyaszthatjuk, ha túl soknak bizonyult az adag. De ritkán szokott maradni belőle!
Bármelyik krém jó alternatívája a vajnak. De nemcsak szendvicsbe kenhetjük, hanem adhatjuk egy kicsi, jól záródó műanyag dobozkában, mellé pedig egy másik dobozba csomagolhatunk sós kekszet, csíkokra vágott répát, uborkát, paprikát, zellert, máris kész az izgalmas és egészséges harapnivaló.