A nyárral megérkezett a villámgyors pohárkrémek ideje is. Az étkezések végén nagyon jólesik pár édes falat, többre nem is vágyunk. Most a kicsit mostohagyerekként kezelt ribizli lett a sütés nélküli desszertjeink főszereplője. Egyszerre édes és savanykás, nagyon jól illik a habok és krémek mellé.

Mennyei desszertek kánikulára, pikáns ribizlivel, természetesen sütés nélkül

Együnk sok ribizlit, mert

  • nagyon magas a C-vitamin-tartalma, legalább háromszor annyi van benne, mint a citromban,
  • többféle B-vitamint és E-vitamint is tartalmaz, nagyobb mennyiségben,
  • sok benne a hasznos élelmi rost,
  • gazdag ásványi anyagokban is (kálium, vas, magnézium, kalcium),
  • nagyon kevés benne a kalória,
  • a fenti hatóanyagoknak köszönhetően méregtelenít, lassítja az öregedést, gyulladásgátló, daganatmegelőző hatásai ismertek.

Ennek a fantasztikus krémnek kicsit időigényesebb az elkészítése, de higgyék el, megéri. Tortatölteléknek is kiváló. Egy vékony piskótalapra halmozzuk, megszórjuk rengeteg friss gyümölccsel, és már tálalhatjuk is, esetleg egy kis édes tejszínhab társaságában. Gyors, mutatós és nagyon finom.

Ribizlis-málnás pohárkrém

Nem ezzel tömte a vasorrú bába Jancsit és Juliskát. Azért kapta a mesebeli nevét, mert boszorkányos gyorsasággal készül el. Klasszikus, régi desszert. Ha a nyári délutánokon megkívántunk valami kis édességet, leszaladtunk a kert végébe, szedtünk egy pohár sötétpirosra érett ribizlit, és már csak némi tojásfehérje, cukor meg egy szorgos kéz kellett, és pikk-pakk elkészült az üdítő nyalánkság.

Ribizlis boszorkánykrém

Ebben a kis desszertben a finom piros zselé a főszereplő. A friss gyümölcsöktől ellenállhatatlanul finom. Akkor jó, ha nem túl kemény, és kissé savanykás, semmi esetre se édesítsük túl. Az édes joghurtos hab majd megfelelően ellensúlyozza a pikáns gyümölcsöket.

Piros gyümölcszselé joghurtos habbal

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.