Mogyoróvajas, banános szendvics sült bacon szalonnával. Furcsán hangzik? Nekünk igen, de az Egyesült Államokban népszerű étel, amit gyakran Elvis szendvicsként is emlegetnek. De nemcsak ezt kedvelte a népszerű énekes, hanem az úgynevezett Fool’s Gold Loaf ételt is, amely olasz kenyérből, félkiló szalonnából, mogyoróvajból és szőlő dzsemből áll. Ilyen finomságok után nem csoda, ha az embernek problémái adódnak a koleszterinnel, és kihízza a fellépőruháit. Állítólag még az anyja készítette neki az első ropogós szalonnából, zúzott, karamellizált banánból és mogyoróvajból készült szendvicset, a kenyeret pedig a bacon zsírján grillezték meg hozzá.
Persze nem ez volt Elvis egyetlen kedvence. Szerette a szalonnába tekert húsgolyókat is. Amikor az olasz kolbászból és darált húsból készült golyócskákat körbetekerték a szalonnával, kisütötték, majd barbecue szószban jól megforgatták.
Ezt még lehet fokozni! Elvis imádta a sült, kirántott uborkaszeleteket. A ropogós, brutálisan sós, csipszhez hasonlító nasit, köretként fogyasztotta az ebédhez. Az a helyzet, hogy ezt már az egyik legnagyobb csipszmárka termékei között is megtalálható az Egyesült Államokban. Egyébként a zenész nagy rajongója volt a rántott dolgoknak, még a paradicsomot is kirántotta, és olajban megsütötte, ha úgy tartotta kedve.
Az utolsó vacsorája sem volt sokkal visszafogottabb, bár inkább volt ez hajnalban elfogyasztott reggeli. Halála előtt Elvis nyugtalanul aludt. Napfelkelte előtt felkelt, kiment a konyhába és megette a szokásos négy gombóc fagyiját, amihez hat darab csokis kekszet is elhabzsolt. Ezt követően visszafeküdt az ágyba, majd pár órával később amikor kiment a fürdőbe, szívrohamot kapott, meghalt.
Lacikonyhától a burgerlángosig – Street Food magyar módra, az elmúlt 200 évben
[eadvert]