Mi, háziasszonyok már november végén azon töprengünk, az idén mi legyen a karácsonyi menü. Még azokban a családokban is, ahol hagyományosan ugyanazt főzik minden évben, mert változik a világ körülöttünk. Megérkezik egy-két unoka, valamelyik családtag diétázik, vegán vagy vegetáriánus étrendre tér, sokkal többen leszünk vagy jóval kevesebben. Új sorozatunkban ehhez adunk pár hasznos ötletet.

Ünnepi menü – majdnem úgy, mint egykor

Vágynak a régi ízekre és illatokra? De kicsit már újítanának is? Ezt a menüt önöknek találtuk ki. Megmaradtak a hagyományos fogások, csak picit felfrissítettük. A kocsonyával nem viccelünk, minden maradt a régiben, csak a kiszerelése lett picit más. A borlevest sült almával dobtuk fel, a ponty helyett a könnyebb pisztrángot rántottuk ki, némi mandulával bolondítva. És hogy a bejgliből is tudjunk még enni, a kalóriadús majonézes krumplisaláta helyett párolt zöldségeket és rizst adunk mellé.

Minikocsonyák

Borleves sült almakarikával

Mandulás rántott pisztráng

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink