Mi, háziasszonyok már november végén azon töprengünk, az idén mi legyen a karácsonyi menü. Még azokban a családokban is, ahol hagyományosan ugyanazt főzik minden évben, mert változik a világ körülöttünk. Megérkezik egy-két unoka, valamelyik családtag diétázik, vegán vagy vegetáriánus étrendre tér, sokkal többen leszünk vagy jóval kevesebben. Új sorozatunkban ehhez adunk pár hasznos ötletet.

Ünnepi menü – vegán módra

Állati eredetű termékek nélkül is fantasztikus ételsort kínálhatunk. Ma már alig van olyan nagycsalád, ahol ne lenne legalább egyvalaki, aki vegetáriánus vagy vegán módon táplálkozik. Főként nekik ajánljuk a következő finomságokat, de érdemes többet készíteni, mert mindenkinek ízleni fog.

Első fogás: Kakukkfüves kelkáposztaleves sáfrányos kalácskával

A szép zöld krémleves fantasztikus ízű a kelnek, a pórénak és a kakukkfűnek köszönhetően. Nagyon jól illik mellé az éppen csak édes, egzotikus ízű kalácska.

Kakukkfüves kelkáposztaleves sáfrányos kalácskával

Főfogás: Diós-sütőtökös tagliatelle sült gesztenyével, balzsamos céklával

Nem a gyors zöldséges tészták közé tartozik, hanem egy időigényes, gazdag, ünnepi fogás. Minden zöldségféle sütve kerül bele, ettől sokkal jobb ízű az étel. Fontos az is, hogy a természetesen tojásmentes széles metélt nagyon jó minőségű friss tészta legyen.

Diós-sütőtökös tagliatelle sült gesztenyével, balzsamos céklával

Desszert: Narancsos-csokoládés-pisztáciás pite

A vegán étrendben talán a desszertek jelentik a legnagyobb kihívást. Megszoktuk, hogy az igazi jó sütemények tejjel, vajjal, tejszínnel, krémsajttal, tojással készülnek. Nehéz ezeket helyettesíteni. Itt a krémnek a testét négy érett avokádó adja meg, ezt ízesítjük kakaóval , pisztáciával és egy kis naranccsal.

Narancsos-csokoládés-pisztáciás pite

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.