Vasárnap: a Nap és a búza napja

Vasárnapra búzát – Mindennapi kenyerünk

A legfontosabb kenyérgabonánk a búza. Alig van olyan ételünk, amelyben kisebb-nagyobb arányban ne használnánk. A nagyobb termésátlag és a könnyebb feldolgozhatóság miatt az évszázadok során főként az úgynevezett csupasz búzák kerültek előtérbe, és csak mostanában kezdjük ismét előnyben részesíteni a magas fehérjetartalmú ősi búzafajtákat (az alakort, a tönkét és a tönkölybúzát).

A különféle szemcsefinomságú lisztek és darák mellett ritkán fogyasztjuk az egész búzaszemeket, pedig az is nagyon finom. Bioboltokban, nagyobb áruházakban kapható egész búzaszem, egyszerűen meg kell főzni sós vízben.

Lecsós ponty sajtos, hagymás búzakörettel

Böjtölj velünk! Fő a mértékletesség

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink