Forrás: Vidék íze/Menüről Menüre

Diós-karamelles desszert

  1. Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot és a diót, összegyúrjuk, hűtőben 20 percet pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, 4 db 8–10 cm átmérőjű formát kibélelünk vele úgy, hogy 3 cm magas kosarakat kapjunk. 180 fokra előmelegített sütőben 6 percig elősütjük, majd óvatosan kivesszük a formából.
  2. A diót 150 fokos sütőben 12 percet pirítjuk, majd a szőlőmagolajjal turmixoljuk. 11 dkg cukorból karamellt készítünk, majd kevés forró vízzel felöntve sűrű sziruppá főzzük. A tojások fehérjét 2 dkg cukorral habbá verjük, folyamatos habverés mellett hozzácsorgatjuk a karamellszirupot. Belekeverjük a diópasztát, az elősütött tésztakosarakba töltjük, és 200 fokra előmelegített sütőben további 7 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Karamellás szilvás fánk

Karamellás csokitorta

kaloria 510 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Forrás: Vidék íze/Menüről Menüre

Ajánlataink