Simon László Kecskédről küldte az ízletes és kalóriaszegény húsétel receptjét.
- A pulykamellet húskalapáccsal kissé kiveregetjük, azután a szeleteket szójaszószban pácoljuk néhány órát vagy akár egy egész éjszakát. A bepácolt szeleteket lecsöpögtetjük, forró vajban mindkét oldalukat elősütjük, átpirítjuk, azután tepsibe tesszük.
- Megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal és a kimagozott meggyel. Natúr joghurttal felöntjük úgy, hogy a húst majdnem ellepje. Fóliát vagy tetőt helyezünk rá, és a 170-180-fokos, előmelegített sütőbe tesszük, míg a hús átpuhul. A sütés végén reszelt vagy szeletelt füstölt sajtot pirítunk a tetejére.
- Párolt rizzsel vagy párolt kölessel tálalhatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a sajt mellett a meggy is látszódjon a hús tetején!
TRÜKK
Szabad tűzön, tárcsában is elkészíthető: a bepácolt húst lepirítjuk, megszórjuk tárkonnyal és meggyel, felöntjük a joghurttal, azután puhára pároljuk. A vékonyra szeletelt füstölt sajtot akkor helyezzük a hússzeletekre, amikor megfordítottuk. A sajt így a hús melegétől olvad meg. Aki nem szereti a füstös ízt, nyugodtan próbálja ki trappista vagy egyéb sajttal!