Forrás: Pásztor Tünde

Kelkáposztaágyon sült pontyszeletek

  1. A nagyobb csíkokra vágott kelkáposztát szódabikarbónás, sós vízben leforrázzuk, hogy megtartsa a szép, zöld színét. Kivesszük a vízből, jól lecsepegtetjük és egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük. Sóval, majoránnával ízesítjük. A szalonna felét csíkokra vágjuk, és az előkészített káposztára szórjuk. A halszeleteket besózzuk, és bedörzsöljük az olajjal, amiben előzőleg elkevertük a zúzott fokhagymát. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Rátesszük a kelkáposztaágyra, ráhajtogatjuk a félretett baconszeleteket, majd 200 fokos sütőben a szalonnát rápirítjuk. Köretnek steak burgonyát adhatunk hozzá.

Szalonnás töltött ponty

Töltött ponty

kaloria 510 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink