A marhahús nagyon finom grillezve. Itthon kevesen készítik jól, holott nem igényel nagy tudományt. A lényeg: néhány percnél tovább tilos sütni, máskülönben rágós lesz, élvezhetetlen. Könnyíthetünk a helyzetünkön, ha nem nagy cubákokat, hanem kisebb, vékonyabb húscsíkokat készítünk, s azt göngyöljük fel mutatósabb darabokká. Így jártam el én is.
- Fél centis, centis szeleteket vágtam a marhahúsból. Borsoztam, rájuk fektettem egy-egy szelet sonkát – ez adja az étel sósságát –, egy-egy zöldséghámozóval készített, vékony cukkiniszeletet. Felgöngyöltem, és hurkapálcával átszúrtam. Közepükbe egy-egy kicsi rozmaringágat szúrtam. A grillezést közepes parázson végeztem: a húscsigák mellé került előzőleg kicsit lesózott padlizsán, cukkini és kukorica, melyeket préselt fokhagymával ízesített olajjal kentem át. A paprikák is melléjük kerültek, s jó félóra alatt el is készültek a sültek. A zöldségek mellé adtam még egy nagy marék szedret is. Nejem előzőleg készített padlizsánkrémet – platnin le kell sütni a zöldséget, majd a megpárolódott húsát kicsi sóval, borssal, aprított hagymával, petrezselyemlevéllel, némi olajjal ki kell keverni. E könnyű étel méltó kiegészítője volt a tartalmasabb, savanykás sörlevesnek. Rozét ittunk hozzá.