Savanyú káposztás csirke

Gárgyán mónika (Zsana) ugyan az őszi receptpályázatunkra küldte ennek az egyszerű, ám tényleg nagyon finom ételnek a leírását, de egész télen át nyugodtan süthetjük. mivel nem disznóhússal készül, kicsit könnyedebb, mint a hagyományos rakott káposzták. érdemes kipróbálni!

Egy éjszakára beáztatjuk a cseréptálat.

Másnap a tál aljára fektetjük a baconszeletek kétharmad részét, majd az átmosott és kinyomkodott káposztát is rárakjuk. A káposzta tetejére a sózott-borsozott szárnyak vagy combok következnek úgy, hogy ne fedjék egymást. Vékonyan felkarikázzuk a meghámozott vöröshagymát, megszórjuk vele a húsok tetejét. Megpötyögtetjük a tejföllel, rárakjuk a maradék felcsíkozott bacont. Rátesszük a fedőt, és a hideg sütőbe rakjuk.

Szép lassan 200 fokra emeljük a hőmérsékletet, és bő másfél-két órán át sütjük. A végén levesszük a tetejét, és, ha szükséges, kicsit rápirítunk a tetejére.

Ha csirkecombból készül, akkor érdemes a vastagabb részeken bevagdosni a húst, hogy jobban átsüljön. Ha káposztásabban szeretjük, akkor tegyünk a húsdarabok tetejére is egy réteg savanyú káposztát

Füstölt libamell rozéban párolt, vörös áfonyás savanyú káposztával

Füstölt szalonnás dödölle savanyú káposztával

kaloria 570 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.