Töltött liba

  1. A májas töltelékhez a kenyeret beáztatom vízbe. Kicsavarom, és beleteszem egy nagyobb tálba. Melléteszem az apróra vágott petrezselyem zöldjét, beleütök két tojást, sózom, borsozom, szórok rá majorannát. A kacsamájat késsel apró darabokra tépem. A zöldségeket megtisztítom, és apró kockákra vágom. Olajon megpárolom a két fej apróra vágott hagymát, majd ráöntöm az összevágott májat. A felkockázott répát, petrezselyemgyökeret és zellert rádobom a hagymás májra, és fedő alatt párolom. Mikor a máj megpuhult, kétfelé veszem. A felét belekeverem a kenyeres masszába, a másik felét hagyom a lábosban.
  2. A lábasba beleöntöm a rizst, teszek hozzá egy kis vizet. Megsózom. Nem főzöm készre a rizst, a liba belsejében fog majd megpárolódni. Hozzáadom a zöldborsót és a megpucolt, felaprított gombát, beleszórom az összeaprított petrezselyem zöldjét, borsozom, beleütöm az egész tojásokat. A tojásokat befedem a töltelékkel, és fedő alatt párolom őket keményre. A libát töltés előtt kívül-belül sózom, megkenem egy kis olajjal. A kenyeres tölteléket a bőre alá töltöm, a rizses tölteléket pedig a hasába. Meleg sütőben készre sütöm, öntök alá egy kis vizet is.

Zöldségtócsnival sült borjúkaraj

Házias libaleves töpörtyűs-krumplis gombóccal

 

kaloria 940 CAL
ido 230 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.