Levesek, és egytálételek fő alapanyaga lehet a tarhonya, amit ma már inkább boltban veszünk. (Az étel nevére kattintva eljut a recepthez!)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Sokan használják a tarhonyát, vagy reszelt tésztát rizs, vagy más tészta helyett. A hungarikumnak számító tarhonya nevét 1788-ban írtak le először, méghozzá egy versben. Az étel eredetije vélhetőleg Perzsiából származik, török közvetítéssel. Neve az oszmán-török „tarchana” szóból ered, ami búzalisztből aludttej hozzáadásával készült tésztát jelent.

Kolbászos tarhonya (40 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Virslipörkölt tarhonyával (40 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Hagyományos pásztortarhonya (60 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve (60 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Sajtos tarhonyaleves (30 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Tarhonyás zöldbableves (60 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Tarhonyás hentesleves (70 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Tarhonyás lecsó (30 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Jászsági csirkemáj tarhonyával (60 perc)

10 tarhonyás étel, amit gyorsan elkészíthetünk

Krumplis tarhonyaleves (30 perc)

krumplis tarhonyaleves

Fotó: Mindmegette

 

10 falusi étel, amit mindenki imád

Lékelt dinnye és lebombázott házak – Így piacozott a magyar az elmúlt 100 évben

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.