Óvjuk a környezetünket, és a saját konyhánkat is azzal, hogy nem öntünk bele mindent a lefolyóba. Tippek, tanácsok.

4 dolog, amit ne önts a lefolyóba

Alapok alapja

Szeretjük a sült burgonyát, a rántott ételeket, vagy a sült szalonnát. Azonban sem az olajat, sem a zsírt nem ajánlatos a lefolyóba kiönteni, mivel a csatornában, mondhatni mágnesként működik, és hatalmas dugulást okozhat a konyhánkban. A használt zsírt, vagy olajat, öntse egy üvegbe, soha ne próbáljon meg a csapba öntve „megszabadulni” tőle.

Inkább a virágokra

A szerelők szerint a vízvezetékek másik ellensége a szemcsés zacc, amely képes eltömíteni (főleg az olajjal) a lefolyót. A kávézaccot inkább borítsa ki a kukába, vagy akár oszlassa el a virágföldben, ugyanis egyfajta trágyaként szolgál a növények számára.

[eadvert]

Büdös is, ártalmas is

Ha azt gondolja, hogy egy aprócska (nyers) hús nem fog gondot okozni a lefolyóban, akkor gondolja újra. Ez is eltömítheti a lefolyót, de a rothadó hús szagától sem olyan könnyű megszabadulni. De húst (nyesedéket, csontokat…) a szemetesben sem szabad sokáig tárolni, hiszen legyek, bogarak jöhetnek rá. Azonnal vigye ki a szemetet, ha végzett a főzéssel.

Amivel még főzhetünk

Persze a tészta főzővizétől nem fog eldugulni a lefolyó, viszont nem muszáj ott megszabadulni tőle! Tegyen félre a főzővízből és adja szószokhoz, hiszen a benne lévő keményítő segít besűrűsíteni az ételt.

Kezdődik a suli! 10 ötlet, amivel feldobhatjuk az uzsonnát

1000 arcú túró, ahogyan mi használjuk

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.