A darált hús nem az ünnepi lakomák alapanyaga, hét közben viszont nagyon jó szolgálatot tesz. Könnyen beszerezhető, olcsó, gyorsan elkészül, laktató. Jól fagyasztható, reggel csak kikapunk egy adaggal a mélyhűtőből, estére kienged a hűtőszekrény normál részében, és már mehet is a serpenyőbe.

A hétköznapok pecsenyéje

Ma már nemigen van otthon húsdarálónk, és ha még van is, lássuk be, elég macera elővenni, használni és elmosogatni. Az otthoni darálás mellett szól viszont, hogy sokkal szélesebb lesz a választék (a boltban általában csak disznó- vagy marhahús kapható darálva), és garantáltan szép, friss húsból dolgozhatunk (a darálékba némely hentesek szeretnek mindenféle bizonytalan korú húscafatot meg jó sok mócsingot belevegyíteni). Ha van kézi vagy elektromos szerkentyűnk, jó megoldás, ha egyszerre veszünk egy nagyobb adag húst, alaposan megmossuk, leszárítjuk, ledaráljuk, és kis adagokban lefagyasztjuk. Ha van kicsi aprítógépünk, azzal is tudunk darálni: a húst felkockázzuk (könnyebben megy, ha kicsit fagyos), és több kis adagban pépesítjük. Könnyen romlik, tehát nagyon vigyázzunk, hogy mindig megfelelően hűtsük.

[eadvert]

Ha mégis készen vesszük a darált húst, akkor csak megbízható hentesnél tegyük, lehetőleg ne előre daráltat, hanem vegyünk egy darab tőkehúst, és daráltassuk le vele. A nagy élelmiszer-áruházakban a csomagoláson rajta van a zsírtartalom, a gyártási és a lejárati idő, ne felejtsük el tanulmányozni. Ha nem járt le a szavatossági idő, de nem tetszik a hús színe, ne vegyük meg!

Baconos csiperkés vagdalt burgonyában sütve

Húsos rakott zöldbab

Fasírttekercs parajos tojáslepénnyel töltve

Pásztorpite édesburgonyával

Darált húsos rakott burgonya

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.