Április 24. péntektől kapható a Vidék Íze májusi száma. Ha ti is annyira szeretitek az epret, mint mi, akkor nagy örömötök lesz új lapszámunkban, ugyanis pontosan tíz epres édességet találtok benne, az egyszerű epres gombóctól a munkás és mutatós epres csodatortákig.

Drága eper

Kérdés persze, hogy milyen gyümölcsből süssünk. Az import eper már egy-két hónapja folyamatosan kapható, mostanában ezer forint alatt van a kilója a nagyobb élelmiszer-áruházakban. Ha szerencsénk van, hasonlít az íze az igazi eperre. A magyar, szabadföldi epret nevezem így, hiszen, annak a zamata kenterben veri a görög és spanyol rokonokat.
Sajnos ezt pillanatnyilag aranyáron mérik (4-5 ezer forint kilónként). Mindig azt szoktuk javasolni, hogy ilyenkor a süteményekhez használjuk az olcsó import epret, úgyis megy hozzá még egy kis cukor vagy édesítő, vanília, ez-az, finom lesz a végeredmény. Ha pedig már most hozzájutunk valahogy friss, magyar eperhez, azt együk meg csak úgy, nyersen, legfeljebb a hedonisták majszoljanak mellé egy kis tejszínhabot is (az igazi gourmet-k pedig tejfölt).
Kedvcsinálónak íme néhány régebbi kedvencünk:
Gluténmentes, vegán, és elképesztően finom és gyerekjáték az elkészítése.
Ha a gyerekek is szeretnek süteményt készíteni, ezt csináljátok meg. Lehet tésztát szaggatni, cukrozni, krémet keverni, egy alsós már megbirkózik a feladattal, persze kis segítség kell a sütés-főzéshez. A menta nem minden gyerekkel kompatibilis, hagyjátok ki nyugodtan.
Ehhez a mutatós süteményhez még a sütőt sem kell bekapcsolni. A krémet zselatinnal kötjük meg, ezért kell hozzá egy kis konyhai gyakorlat, de ez sem bonyolult. Meg némi önfegyelem is szükséges, mert kell neki pár óra dermedési idő, nem lehet rögtön nekiesni.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.