Hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri dönt az ország legjobb sajtkészítményeiről. A magyar sajtok legnagyobb seregszemléjén három kategóriában kerültek kiválasztásra a legjobb minőségű sajtok.

Ez a három legjobb sajt az országban

A VII. alkalommal megrendezett Magyar Sajtmustrán három kategóriában nevezhettek a versenyzők, juh-, tehén- és kecskesajt mintákat kóstolhattak a zsűri tagjai. 121 sajt közül számos kiemelkedő termék érkezett, nehéz volt a nemzetközi és hazai bírálóbizottság döntése.

Arany minősítést nyertek el az alábbi sajtok:

Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád

Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád
Fotó: Páczai Tamás

  • Parenyica Sajt – Gyugos Bence
Parenyica Sajt – Gyugos Bence

Parenyica Sajt – Gyugos Bence
Fotó: Páczai Tamás

  • Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán
Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán

Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán
Fotó: Páczai Tamás

 

sajt

A rendezvényt Budafokon, a Törley Pezsgőmanufaktúrában tartották, a díjakat Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át.
Fotó: Páczai Tamás

Kedvenc receptjeink sajttal!

Zelleres sült burgonya

Hagymával töltött sajtos pite

Sajtos-kolbászos rakott burgonya

Sajtos harula

Tepsiben sült majoránnás nyúlcomb krémsajtos gombával

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.