CITRUSFÉLÉK
A C-vitaminban és folsavban dús ételek segítenek a gyulladások csökkentésében és bizonyítottan enyhítik az allergiás tüneteket. A citrom pedig rendkívül gazdag C-vitaminban, mint ahogy más citrusfélék is, például a narancs vagy a grépfrút.
HAGYMA
A hagyma és a fokhagyma nem csak a vírusok ellen véd. A hagymafélékben lévő anyagok antihisztaminként működnek, és hatékonyan enyhítik az allergia tüneteit is.
[eadvert]
PETREZSELYEM
Nemcsak hogy egészséges, de az allergiával is hatékonyan felveszi a küzdelmet. Használhatod levesek és köretek ízesítésére, de akár önmagában is érdemes rágcsálni a zöldjét a tünetek megszüntetése céljából.
BODZA
Remek immunerősítő hatásával felkészíti a szervezetet az allergiaszezonra, ráadásul még finom is! Fogyaszthatod önmagában, de akár házi lekvár vagy szörp formájában is.
BROKKOLI
Kétféle módon is a segíthet az allergiaszezonban. Magas C-vitamin-tartalma enyhíti az allergia tüneteit, valamint segít kitisztítani az eldugult légutakat. Szintén sokféleképpen fogyasztható.
KÁPOSZTA
A káposzta karotinjai azonnali segítséget nyújtanak az allergiás tünetek kezelésében. A hatás fokozása érdekében pároljuk meg egy kis olívaolajon, majd fűszerezzük is kedvünk szerint.
KELKÁPOSZTA
A kelkáposzta az allergia egyik legnagyobb ellensége, a brokkolihoz hasonlóan fejti ki a hatását, illetve olyan pigmenteket tartalmaz, amelyek jelentősen csökkentik az allergia tüneteit. Rágcsálhatjuk magában, vagy fogyaszthatjuk például salátában, főzelékként vagy sütve is.
+1 CSALÁN
Nagy hatékonysággal veszi fel a harcot az allergiás tünetekkel szemben, érdemes tehát ebben az időszakban csalánkapszulát szedni vagy csalánteát fogyasztani.