Pár tanács, hogy tökéletes legyen a levesünk:
- Nagyon fontos, hogy a zöldborsó tényleg friss és zsenge legyen, ilyenkor kapjuk meg csak azt a finom, édes ízt, amiért szeretjük ezt a zöldséget.
- Lehetőleg friss, idei, apró sárgarépát és gyökeret tegyünk hozzá.
- Ha sűríteni akarjuk a levest, akkor a lisztes habarás helyett vagy mellett választhatjuk a saját magával történő sűrítést is: ha kész a leves, egy részét kivesszük, s botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a levesbe, és máris sűrűbb a kanalaznivalónk. Ha nagyon ki akarunk tenni magunkért, érdemes ezt a zöldségturmixot át is szűrni egy nem túl sűrű szitán, így sokkal selymesebb lesz a levesünk.
- Mindig ügyeljünk rá, hogy csak akkor főzzük magában a kész levesben a tésztafélét, ha rögtön el is fogyasztjuk az egészet, különben álltában a galuska fel fogja szívni az összes levet. Ha nem rögtön esszük meg, akkor a galuskákat kis sós vízben (amit esetleg pár kanál levessel még ízesíthetünk) főzzük ki, és külön tálban tároljuk a tálalásig. Érdemes pici zsiradékkal összekeverni, így nem tapadnak össze a szemek.