Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába – a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag!

Ezt az 5 hibát ne kövesd el baconsütés közben

1. TÚL MELEG SERPENYŐBE TESZED BELE A SZALONNÁT

Ha a bacont forró serpenyőbe teszed, akkor előfordulhat, hogy egyenletlenül fog átsülni. Lesznek részek, ahol fekete lesz, míg máshol szinte nyers marad. Tipp: A kulcs a türelem! Mindig hideg serpenyőben, alacsony hőfokon kezdd el sütni a szalonnát.

[eadvert]

Így lesz tökéletes a sült csirkecomb!

2. TÚL SOK SZALONNÁT TESZEL A SERPENYŐBE

Biztos előfordult már, hogy megpróbáltál egyszerre annyi bacont megsütni, hogy az egész családnak elég legyen. Azonban emiatt lehet, hogy egyenletlenül vagy alig-alig sültek át a szalonnák. Tipp: Sütés közben legalább 2,5 cm távolságra legyenek egymástól a bacon szeletek.

13 étel, amit valószínű, te is rosszul tároltál

3. A HŰTŐBŐL RÖGTÖN A SERPENYŐBE TESZED A BACONT

A szalonnában lévő zsír hosszabb ideig megtartja a hideget, ezért később kezd el főni, ha csak néhány perce szedted ki a hűtőből. Tipp: A sütés előtt 15-30 perccel vedd ki a szalonnát a hűtőből! A legjobb, ha akkor teszed bele a serpenyőbe, ha már szobahőmérsékletű.

4. NEM ÍZESÍTED A BACONT

Persze, a bacon már önmagában is mennyei, de egy kis extra ízesítéssel új szintre emelheted a például a baconös tojásrántottádat vagy hamburgeredet. Tipp: Használj bátran pirospaprikát, köményt, koriandert vagy barna cukrot – ezek igazán kiemelik a szalonna ízeit.

Így lesz tökéletes a szilvás gombóc

5. NEM HALLGATOD A SZALONNA SERCEGÉSÉT

A szalonna könnyen, akár néhány másodperc alatt is odaéghet, ha nem figyelsz rá oda. Tipp: Ha a bacon szépen megbarnult, akkor vedd alacsonyra a hőfokot és hallgasd a sercegést! Ha már nem serceg, akkor eljött az ideje annak, hogy kivedd őket a serpenyőből, különben hamarosan feketére sülnek.

A tökéletes vágószerszám 8 titka

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.