A két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süss belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy ha rád tör az édesség utáni vágy!

Így lesz tökéletes az amerikai csokis keksz

HOZZÁVALÓK

Ezt kell tudnod a számtalan recept mindegyikében megtalálható fő alapanyagokról:

Liszt: Az önmagában is megfelelő sima búzalisztet (BL-51) búzafinomliszttel (BL-55) keverheted. Még omlósabb lesz a süti, ha 1 ek lisztet vagy lisztkeveréket 1 ek étkezési keményítővel helyettesítesz.

Vaj: Ne csökkentsd a receptben megadott mennyiséget, mert fűrészporszerűen száraz lesz a keksz. A puha vagy olvasztott vajat robotgép segítségével keverd krémesre-habosra a cukorral. Ez a készülék teljesítményétől függően 5 percig is eltarthat. Az olvasztáskor megbarnított vaj diós aromát kölcsönöz a keksznek.

Tojás: Omlósabb lesz a cookie, ha az egyik egész tojás helyett 1 db tojássárgáját teszel bele. Ez a tészta ízén és látványán nem változtat, csak az állagán.

Cukor: A gazdagabb íz kedvéért a fehér cukrot barnával vegyítheted. Próbáld ki a kissé ragacsos, finomítatlan vagy részben finomított muscovado nádcukrot (natúr- és bioboltól), amelynek a melasztól jellegzetes barna színe és karakteres aromája van. A sima fehér cukorhoz képest magasabb víztartalmánál fogva a sütemények állagát is befolyásolja. Világos változata édesebb és enyhébb ízű, mint a sötét.

Csokoládé: Az eredeti amerikai cookie-hoz szükséges süthető csokoládépasztillát (csokicseppet) a sütési hozzávalók között keresd az élelmiszer-áruházakban vagy delikát üzletekben. Ennek hiányában étcsokoládét darabolj apróra. A bevonó nem jó, mert sütéskor szétolvad.

TÁROLÁS

A cookie frissen a legfinomabb és rendszerint gyorsan el is fogy. Ám ha marad pár darab, akkor fém süteményes dobozban a legjobb tárolni. Kevésbé szárad ki, ha egy szelet kenyérrel együtt csomagolod el.

FAGYASZTÁS

A rácson teljesen kihűlt kekszeket adagonként töltsd mélyhűtőtasakba, és a szokásos módon fagyaszd le. Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyd kiolvadni.

Az összeállított nyers tésztát folpakba csomagolva tedd a fagyasztóba. Egy éjszakán át hagyd kiengedni a normál hűtőtérben, majd másnap süsd meg úgy, mint a frisset.

A lefagyasztott cookie vagy nyers tészta kb. 4 hétig tartható el a mélyhűtőben.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.