NEM MINDENT A HŰTŐ TART FRISSEN
A hagymát és a paradicsomot inkább ne a hűtőszekrényben tartsd, hanem valahol máshol, száraz hűvös helyen, akárcsak a burgonyát. A banánt sem érdemes a hűtőszekrényben tartani, csak ha már túlérett kezd lenni.
MIT MIVEL TÁROLJ?
Az avokádó, a kivi és a paradicsom etilént termelnek, mint, ahogyan a banán is. Ezért érdemes őket távoltartani az etilénre érzékeny zöldségektől, mint a brokkoli, a sárgarépa vagy a saláta.
[eadvert]
A burgonyát azonban nyugodtan tárolhatod együtt az almával, ugyanis együtt tovább frissek maradnak.
A húsokat és a zöldségeket-gyümölcsöket mindig a hűtőszekrény különböző részeiben tartsd.
CSOMAGOLÁSI PRAKTIKÁK A HŰTŐBEN
A salátazöldeket és a friss gyógynövényeket érdemes szorosan lezárt zsákokban vagy zacskókban tartani. A zellert tekerd alufóliába, mielőtt a hűtőbe teszed, így nem szottyad össze.
A sárgarépát, a salátát és a brokkolit pedig külön zacskóban tartsd a hűtőszekrényben és ügyelj rá, hogy száraz legyen.
Ha az ananász leveles részét levágod és fejjel lefelé teszed a hűtőbe, akkor sokkal tovább friss marad.
A műanyag tárolók helyett válasz üveget, a környezetet is véded és a frissességnek is jót tesz.
MOSÁS ÉS SZELETELÉS
A gyümölcsöket és a zöldségeket csak fogyasztás vagy elkészítés előtt mosd meg. Felvágni is csak fogyasztás előtt vágd fel. Ha valamiért mégis összevágod akkor locsolj egy kevés citromlevet a gyümölcsre, így megakadályozhatod, hogy bebarnuljon például az összevágott alma, körte, vagy avokádó.