Sajnos a fürdőruhákra rossz hatással van a több hónapos szekrényben ácsorgás, valahogy erősen összemennek tavaszra. Ha ti is így jártatok, még egyáltalán nem késő, hogy némi étrendátalakítással mégis csak visszataláljunk egymáshoz (mármint a bikini és mi). Itt az ideje, hogy búcsút mondjuk a kemencés csülöknek meg a gazdagon megrakott pizzáknak. Sem a koplalás, sem a három levél jégsaláta nem reális alternatíva annak, aki szeret enni. Viszont erősen ajánljuk hűvösebb napokra a leveseket, melegebb időkre a salátákat, mind a két műfajban bőven akad finom, laktató, mégis kalóriaszegény változat.
A levesek közül főként a zöldségleveseket és a krémleveseket ajánljuk (természetesen tejszín nélkül), egy adag zöldségkrémleves például még akkor is bőven 300 kalória alatt marad, ha viszonylag sok vajjal és olívaolajjal készítjük (mint például az a gyömbéres répakrémleves, amit a májusi számunkban találtok). Némi sovány hús vagy akár egy kis májgombóc bármilyen kanalaznivalót tartalmasabbá és ízesebbé tesz, és nem szállnak el tőle a kalóriák.Egy nagy tányér finom leves garantáltan eltelít, nem maradunk éhesek utána.
A főétkezésként fogyasztott salátákkal pedig akkor fogunk tényleg jóllakni, ha a zöld levelek mellett van még bennük valami nehezebb, laktatóbb is: sovány sült hús, hal, valamilyen főtt hüvelyes, tojás, batáta, stb. A sajtokkal viszont sajnos érdemes nagyon csínján bánni, mert meglehetősen sok bennük a kalória. Többféle izgalmas receptet találtok ebben a műfajban is a friss számban (mogyorós pulykamellsaláta, epres és spárgás saláták, spenótos édesburgonya, stb.).
Az új recepteket a nyomtatott lapban találjátok, keressétek a lapot az újságárusoknál. Étvágygerjesztőként ajánlunk pár régebben megjelent, alacsony kalóriatartalmú, alakbarát levest és salátát.
Fejes saláta rokfortos paradicsomszószban, újhagymával, főtt tojással