Ilyenkor klasszikus fogásokkal várjuk a családot. A saláta tényleg csak egy falat étvágygerjesztő, az utána következő levest az alapanyaga teszi ünnepivé. A tésztakabátban sült sertéskaraj mindenkinek ízleni fog; két egyszerű, de mutatós köretet is adunk mellé. Desszertből is kétféle készült: egy örök kedvenc, hagyományos, meg egy habosabb, ropogósabb a kalandvágyók kedvéért.
Nem egyszerű az ünnepi menü összeállítása. Finom, szép és különleges fogásokat szeretnénk tenni az asztalra, de persze csupa olyasmit, amit szeret mindenki. Most végre elkészíthetjük a munkásabb, drágább leveseket, húsokat, desszerteket is, persze alaposan végig kell gondolni, hogy mikor és mit csinálunk, mit lehet előkészíteni, hogy ne a konyhában töltsük ezeket a nevezetes napokat. Karácsonyig minden vasárnap mutatunk egy-egy ünnepi menüsort, csupa kedvencből összeállítva.