Ha összegyűlik a népes család, igyekszünk kitenni magunkért. A kötelező hallevest ebben a menüsorban egy tejszínes, zöldséges változat képviseli. Háromféle húsos főétellel is készültünk. A pontyot ezúttal nem rántottuk, hanem rácpontyként kerül majd az asztalra. A kicsik kedvence a pulykamell lesz, amihez áfonyás kalácspudingot és mandulamártást adunk (persze ha a gyerekeknek hagyjuk ki a konyakot a szószból). Sütünk pár hagyományos ízesítésű szűzérmét is, amelyhez izgalmas püréket mellékelünk (persze a nagy családi összejöveteleken sosem árt, ha készítünk egy jókora adag habos burgonyapürét is, ennek általában senki sem tud ellenállni). A laktató köretek mellett van egy könnyű, karácsonyra hangolt salátánk is. A desszert pedig egy ellenállhatatlan, legyezőtorta alakban összeállított karácsonyi fatörzs.
Zöldborsos sertésszűz édesburgonya-pürével és lime-os avokádókrémmel