Nem egyszerű az ünnepi menü összeállítása. Finom, szép és különleges fogásokat szeretnénk tenni az asztalra, de persze csupa olyasmit, amit szeret mindenki. Most végre elkészíthetjük a munkásabb, drágább leveseket, húsokat, desszerteket is, persze alaposan végig kell gondolni, hogy mikor és mit csinálunk, mit lehet előkészíteni, hogy ne a konyhában töltsük ezeket a nevezetes napokat. Karácsonyig minden vasárnap mutatunk egy-egy ünnepi menüsort, csupa kedvencből összeállítva.

Karácsonyi menü 3. – Ünnepeljen velünk!

Ha összegyűlik a népes család, igyekszünk kitenni magunkért. A kötelező hallevest ebben a menüsorban egy tejszínes, zöldséges változat képviseli. Háromféle húsos főétellel is készültünk. A pontyot ezúttal nem rántottuk, hanem rácpontyként kerül majd az asztalra. A kicsik kedvence a pulykamell lesz, amihez áfonyás kalácspudingot és mandulamártást adunk (persze ha a gyerekeknek hagyjuk ki a konyakot a szószból). Sütünk pár hagyományos ízesítésű szűzérmét is, amelyhez izgalmas püréket mellékelünk (persze a nagy családi összejöveteleken sosem árt, ha készítünk egy jókora adag habos burgonyapürét is, ennek általában senki sem tud ellenállni). A laktató köretek mellett van egy könnyű, karácsonyra hangolt salátánk is. A desszert pedig egy ellenállhatatlan, legyezőtorta alakban összeállított karácsonyi fatörzs.

Mediterrán halleves

Rácponty másként

Karácsonyi saláta

Egészben sült pulykamell áfonyás kalácspudinggal

Zöldborsos sertésszűz édesburgonya-pürével és lime-os avokádókrémmel

Gesztenyés fatörzs

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink