Szép lassan el kell használni a tojásfehérjét, mert tavasz végére, nyár elejére ki kell üríteni a fagyasztót, hogy ki tudjuk mosni az eperszezon kezdetére. Készíthetünk belőle például:
- Hamis madártejet. A vaníliás krémet vaníliás pudingporból főzzük, így nem kell hozzá tojássárgája
- Habcsókot. Minden tojásfehérjére 5 dkg porcukrot számítunk, a végén adunk hozzá némi keményítőt és egy kis csipet sütőport. 100 fokon szárítjuk. A végtelenségig eláll, kedvünk szerint ízesíthetjük
- Macaront. Ha nagyon profinak érezzük magunkat
- Pavlova-tortákat. Nem lehet ráunni. Sok gyümölccsel, tejszínhabbal, ropogós pirított magokkal, sűrű öntetekkel maga a mámor
- Gyümölcskenyeret. Nagyon sok olyan recept van, amelyhez csak fehérje kell
- Boszorkánykrémet. Ehhez csak gyümölcs és tojáshab kell. Télen sült almából, kompótból, fagyasztott gyümölcsből
- Angyaltortát (angel cake). Ebben a könnyű piskótában csak fehérje van.
[eadvert]