Az ünnepek után a legtöbb  háziasszony fagyasztója tele van tojásfehérjével, hiszen sok sárgáját használtunk a csodálatos főzött krémekhez, házi fagylaltokhoz, foszlós kalácsokhoz. Mihez kezdjünk vele?

Mihez kezdjünk a tojásfehérjével

Szép lassan el kell használni a tojásfehérjét, mert tavasz végére, nyár elejére ki kell üríteni a fagyasztót, hogy ki tudjuk mosni az eperszezon kezdetére. Készíthetünk belőle például:

  • Hamis madártejet. A vaníliás krémet vaníliás pudingporból főzzük, így nem kell hozzá tojássárgája
  • Habcsókot. Minden tojásfehérjére 5 dkg porcukrot számítunk, a végén adunk hozzá némi keményítőt és egy kis csipet sütőport. 100 fokon szárítjuk. A végtelenségig eláll, kedvünk szerint ízesíthetjük
  • Macaront. Ha nagyon profinak érezzük magunkat
  • Pavlova-tortákat. Nem lehet ráunni. Sok gyümölccsel, tejszínhabbal, ropogós pirított magokkal, sűrű öntetekkel maga a mámor
  • Gyümölcskenyeret. Nagyon sok olyan recept van, amelyhez csak fehérje kell
  • Boszorkánykrémet. Ehhez csak gyümölcs és tojáshab kell. Télen sült almából, kompótból, fagyasztott gyümölcsből
  • Angyaltortát (angel cake). Ebben a könnyű piskótában csak fehérje van.

Gyorsan finomat: variációk töltött tojásra

Fasírttekercs parajos tojáslepénnyel töltve

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.